keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Yrityksen perustaminen opinnäytetyönä - harjoittelumahdollisuuksia Sinulle?

Koska suunnitelmat muuttuvat, päätyi UI!:n perustaminen lopulta opinnäytetyöni aiheeksi. Tämä on vain hyvä asia, koska nyt minulla on rauhassa aikaa paneutua yksityiskohtaisemmin suunnittelu- ja valmistelutyöhön. Ohjaavilta opettajiltani sain vinkkiä aiheen rajaamisesta: eli että opinnäytetyöni ei olisi puhtaasti liiketoimintasuunnitelma, vaan konkreettisempi osa yritystoiminnan käynnistämistä. Tekemistä tässä on kuitenkin enemmän kuin yhdeksi opinnäytetyöksi: on palvelun tuotteistamista, markkinoinnin suunnittelua, budjetointia ja kannattavuuslaskelmia, hinnoittelupolitiikan suunnittelua ja kysyntääkin voisi kartoittaa kyselyllä, mitä ihmiset olisivat valmiita maksamaan minkäkinlaisista tuotteista ja projekteista. Lisäksi visuaalinen puoli pitää suunnitella ja toteuttaa.

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että minulla on osaamista tehdä tämä kaikki yllä mainittu itse. Fakta on kuitenkin se, että kaikkea ei voi eikä pidä tehdä itse, jos apua on mahdollista saada. Haluankin nyt tarjota kaupallisen alan tai kulttuurituotannon opiskelijalle mahdollisuuden harjoitella työelämätaitoja UI!:ssa. Jos Sinua kiinnostaa tehdä lyhyt projekti tai harjoittelu, jossa pääset mukaan yritystoiminnan suunnitteluun sekä oikeasti tekemään jotain hyödyllistä, voit olla yhteydessä (yhteystiedot löytyvät tältä sivulta)! Viestiä saa myös laittaa eteenpäin kursailematta.

Haluan toimia näin, koska haluan tehdä työn kunnolla ja haluan myös auttaa muita. Työni työnimeä kulkeekin: "Näin kulttuurituottaja perustaa yrityksen". Toivon, että työni hyödyttää myös muita alan ihmisiä sekä konkreettisesti että edes inspiraationa, jos ei muuta!

Ja rattaat pyörimään vaan!

Julia*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti