perjantai 9. marraskuuta 2012

Boheemi tuottajaopiskelija saapui taloon


Kouluni syyskuisen työelämäseminaarin haukottelu muuttui nauruksi ja intensiiviseksi kuunteluksi kun Julia Salmenoja aloitti esitelmänsä. Hän puhui suoraan, kaunistelematta, elämänmakuisesti ja sairaan hauskasti. Tunsin, että olin löytänyt hengenheimolaisen tästä suorasanaisesta, itsevarmasta naisesta. Otin Juliaan yhteyttä, yksi asia johti toiseen ja tässä sitä ollaan kirjoittamassa UI!:n blogiin!

Olen Irene Manninen, Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelija, boheemi, mutta työteliäs taiteenrakastaja ja UI! Production and Publication -firman juuri aloittanut työharjoittelija.

Kun Julia kertoi, että hän haluaisi työharjoittelijan, ajattelin tämän olevan juuri oikea paikka minulle. Juliasta sai sellaisen kuvan, että hän on ihmisenkokoinen tyyppi, jolla on jalat maassa, mutta hän tekee työnsä kunnolla ja vaatii sitä myös työkavereiltaan. Tuli sellanen olo, että tämän tyypin kanssa haluan tehdä töitä!

Halusin, että ensimmäinen harjoitteluni olisi paikassa, jossa olisi hyvä, rento tunnelma, jossa saisin oikeasti tehdä töitä ja nähdä oikeaa tuottajan arkea, mutta jossa minua ohjaisi henkilö, jonka kanssa olisi helppo puhua ja jonka kanssa tulisi se tietty luottamuksen tunne. Ja tämä on juuri sitä! Oon sairaan innoissani tästä mahdollisuudesta.

Uskon, että saan oikeasti tehdä tuottajan työtä ja olla mukana kaikessa arjen pyörityksessä.  Uskon, että Julia pystyy opettamaan minulle tuottajan työhön liittyvän raskaan byrokratian ja  ”tylsät jutut”, mutta siinä sivussa meillä tulee varmasti olemaan hauskaa.

On mahtavaa päästä mukaan aloittavaan yritykseen, jonka pomo on itsekin niin innostunut ja motivoitunut tekemään töitä, mutta myös luottaa minun taitoihini.

Tulossa on siis huikea reissu kulttuurituottajan työn pyörteissä! Sen kaarteissa saattaa odottaa vaikka mitä, mutta tämä nuori, innokas, taiteestaelävä, kulttuurituottajan alku on siihen valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti